Sport &

recreatie

HET JUISTE TEAM VOOR EEN TOPPRESTATIE.

Of het nu gaat om zestig bijzondere vakantiesuites of een multifunctionele sporthal gebouwd volgens Olympische normen, het team van De Geus Bouw zet graag een topprestatie neer. En dankzij de kwaliteit die we leveren én onze kennis van de branche, hebben we inmiddels de nodige fans in de sport- en recreatiesector.

De flexibiliteit voor een trendgevoelige sector.
In onze maatschappij wordt de rol van sport en recreatie steeds belangrijker. Niet alleen omdat we tegenwoordig meer aandacht hebben voor een gezonde levensstijl, maar ook omdat we in Nederland hechten aan een goede balans tussen werk en vrije tijd. Daarnaast zien we door de vergrijzing een forse toename in het aantal actieve senioren. Mensen die van hun pensioen willen genieten door fit te blijven en erop uit te trekken. Om hier goed op in te spelen, zul je echter wel bouwprojecten flexibel moeten kunnen invullen. Want in deze trendgevoelige sector is de koploper van vandaag zomaar de hekkensluiter van morgen. Daarom houden we bij De Geus Bouw altijd rekening met veranderende recreatieve concepten en bestemmingen. Zodat onze opdrachtgevers in de toekomst relatief makkelijk van tactiek kunnen wisselen.

Wij weten waar voor u de winst zit.
Om te investeren in gebouwen met een recreatieve bestemming moet je risico’s durven nemen. Je beweegt je immers in een sector die flink beïnvloed wordt door de economische omstandigheden én door de laatste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van sport en ontspanning. Daarnaast verwachten mensen een aantrekkelijke uitstraling én goede technische faciliteiten. Of het nu gaat om een hotel, een schouwburg, een spa of een sportcomplex. Dit vraagt om een bouwpartner die begrijpt dat de lat bij dit soort projecten altijd hoog ligt. En die hoogstaande kwaliteit en flexibiliteit weet te koppelen aan een naadloze samenwerking en planning. Onze lijst met tevreden opdrachtgevers in deze branche bewijst dat De Geus Bouw weet waar voor u de winst zit. En dat we als betrokken teamspelers uw project naar een volgend niveau kunnen tillen.

Een ervaren partner voor vernieuwende concepten.
Met je gezin drie weken naar Thailand of met z’n tweeën een lang weekend doorbrengen in New York is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld. Maar toch wint de vakantie in eigen land steeds meer aan populariteit. We gaan namelijk vaker voor kortere periodes weg en willen dan niet teveel tijd besteden aan reizen. Met als logisch gevolg dat een bestemming dicht bij huis favoriet is. Het effect hiervan zie je duidelijk terug in de aandacht voor nieuwe recreatieve producten van eigen bodem. Zoals de speciale suites van Hotel De Strandplevier op Texel, die De Geus Bouw realiseerde in nauwe samenwerking met de hoteleigenaren. Geënt op de stijl van Engelse ’beachhouses’, bieden ze de ruimte van een appartement met het comfort van een hotel. Inclusief een tuin of balkon, een eigen parkeerplaats, een fietsenberging en een centrale wellness- en fitnessruimte. Dit maakt de suites niet alleen tot een populaire en daardoor goed verhuurbare accomodatie, maar ook tot een zeer geschikt beleggingsobject. Een resultaat dat mede te danken is aan de keuze voor hoogwaardige en duurzame materialen, waardoor het pand ook op de lange termijn minder onderhoud vergt.

Het maximale rendement uit de beschikbare ruimte.
Als Nederlanders leven we in één van de meest dichtbevolkte landen ter wereld. Dit betekent dat we heel efficiënt om moeten gaan met de ruimte die we hebben, ook als we die willen gebruiken voor sport en ontspanning. Het is daarom logisch dat een grote sportaccommodatie vaak meerdere functies krijgt en diverse sporten en doelgroepen kan bedienen. Niet in de laatste plaats, omdat je zo meer rendement haalt uit de vaak aanzienlijke investeringen in de techniek. Vandaar dat De Gemeente Amsterdam ons na aanbesteding de opdracht gaf om een nieuw multifunctioneel sportcentrum te bouwen op Sportpark Ookmeer. Bestaande uit drie verschillende sporthallen voor balsporten, atletiek en turnen, allemaal ontworpen volgens de normen van het NOC*NSF. Daarnaast biedt het complex voorzieningen voor zowel topsporters als sportverenigingen en ruimte aan horeca, kantoren en een fysiotherapie praktijk. En om het gebouw aan te laten sluiten bij de groene uitstraling van het sportpark en de duurzame agenda van de gemeente, is het dak bedekt met groene vegetatie en zorgen windturbines en een WKO-installatie voor een zeer laag energieverbruik.

Duurzaam bouwen. Duurzaam klanten binden.
We denken steeds meer na over de manier waarop we leven en wat voor effect dit heeft op onze omgeving. En die eco-sociale betrokkenheid zorgt er ook voor dat mensen steeds hogere milieueisen stellen aan de plekken waar ze recreëren. Sterker nog, het is nu al vaak een belangrijke factor bij de keuze voor bijvoorbeeld een eetgelegenheid of een vakantieadres. En dit biedt kansen om als ondernemer op een duurzame manier klanten aan je bedrijf te binden. Bij De Geus Bouw leveren we al vier generaties lang kwalitatief hoogstaande en onderhoudsarme gebouwen op. We zijn dan ook gewend om op de lange termijn te denken en te bouwen voor een aanzienlijke levensduur. Voor ons was het dan ook geen grote stap om hierin de ecologische aspecten te betrekken. Met als resultaat dat we inmiddels een ruime ervaring hebben in het toepassen van energiezuinige, milieuvriendelijke en herbruikbare materialen.

Zoekt u ook een bouwpartner waarmee u meer wint? Bel 0226 – 316 244.

Projecten

Padel Center Amsterdam

Almere City FC

Waardergolf Heerhugowaard

Strandpaviljoen Zee & Zo Petten

Winkelcentrum Broekerveiling Langedijik

Sportzaal Regio College Zaanstreek-Waterland

Multifunctioneel Sportcentrum Ookmeer

IJburg College, sporthal & 23 woningen Amsterdam

Contact