Geschiedenis

Uw partner sinds 1912.

De Geus Bouw kent zijn oorsprong in 1912, toen meester-metselaar Cees de Geus zijn metselaarsbedrijf begon. In die tijd was er niet altijd evenveel werk met als gevolg dat Cees de Geus ook regelmatig op de akkers te vinden was om de kost te verdienen.

Tot aan de Tweede Wereldoorlog was De Geus Bouw een metselbedrijf dat samen met timmerlieden en aannemers woningen bouwde, voornamelijk in en rond de eigen regio. Na de oorlog raakte het bedrijf in een stroomversnelling. Niet alleen omdat er in deze periode van wederopbouw veel meer werk was, maar ook door de grote inzet en ondernemerschap van Piet en Jan de Geus (zonen van de oprichter).

In 1956 kwam de derde generatie, de kleinzoon Cees de Geus, het bedrijf binnen als timmerman om vanuit die functie door te groeien. De Geus Bouw is altijd een dynamisch en modern bedrijf geweest. Een solide bouwonderneming, die actief is in de utiliteits-, woning- en nieuwbouw, renovatie en restauratie. Voor de korter lopende werken is er de afdeling kleinbouw.

Het bedrijf wordt nu geleid door de vierde generatie, de achterkleinzoon van de oprichter: Piet de Geus.

Contact