Renovatie

RESPECT VOOR DE GESCHIEDENIS.

De Geus Bouw is al meer dan 100 jaar actief in de bouwwereld. En dat merkt u als onze vakmensen aan een renovatie werken. Zij hebben de ervaring om moderne oplossingen in oude constructies te verwerken. En het respect om uw pand te vernieuwen zonder de geschiedenis uit het oog te verliezen. Dit maakt De Geus Bouw tot een graag geziene partner bij kleine en grote renovatieprojecten. Van het opknappen van een karakteristieke woning tot de herinrichting van een beschermd rijksmonument.

Liever een gebouw met ervaring.
Een aantal decennia terug kozen we in Nederland nog veelvuldig voor sloop en nieuwbouw. Maar anno nu richten we ons meer op het behoud van bestaande gebouwen en een karaktervolle leefomgeving. Dit betekent ook dat er een groeiende belangstelling is om oude panden te renoveren. Niet alleen omdat ze hiermee een tweede leven krijgen, maar ook omdat het vaak milieuvriendelijker en financieel interessanter is dan het neerzetten van een compleet nieuw gebouw. Het is bij een renovatie echter wel belangrijk dat het herstellen en moderniseren van een pand op een respectvolle manier gebeurt. En met onze vier generaties aan ervaring kunt u daar in alle opzichten op vertrouwen.

De charme van vroeger. Het comfort van nu.
Een jaren 30 woning of een historisch bedrijfspand heeft ontegenzeggelijk een bepaalde charme. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen eerder voor dergelijke gebouwen vallen dan voor nieuwbouw. Hun liefde wordt echter al snel op de proef gesteld, als blijkt dat het comfort te wensen overlaat of het energieverbruik tegenvalt. Want hoe mooi een oud pand ook is, we stellen tegenwoordig heel andere eisen aan onze woon- en werkomgeving. Gelukkig zijn een klassieke uitstraling en moderne verwachtingen prima te combineren. Onder meer door het slim toepassen van nieuwe isolatie- en verwarmingstechnieken in de bestaande constructie. Dankzij de jaren aan kennis die we bij De Geus Bouw verzameld hebben, weten we precies welke materialen en oplossingen er nodig zijn om vroeger en nu te verenigen. Daardoor behoudt een pand niet alleen z’n charme, maar wint het zelfs aan aantrekkingskracht.

Anno 1914 en toch heel modern.
Bij een renovatie moet je als bouwbedrijf extra omzichtig te werk gaan. Helemaal als een pand architectonische waarde heeft en daardoor een beschermd rijksmonument is. Je krijgt dan immers het vertrouwen om een onvervangbaar stuk vaderlandse geschiedenis te moderniseren. En het vergt veel aandacht en vakmanschap om dat met eerbied te doen. De herinrichting van een historisch gebouw in het Amsterdams Museumkwartier, is wat dit betreft een mooi voorbeeld van ons kunnen. In 1914 opgetrokken in de zogenaamde “Um-1800” stijl en daardoor vallend onder de strikte regels van de Erfgoedwet. Toch realiseerde De Geus Bouw op een waardige manier een moderne en lichte 5-sterren zakenlocatie. Compleet met Terrazzo vloeren, roestvrij stalen trappen, glazen wanden en de meest geavanceerde technische installaties.

Van banden wisselen naar lakens wisselen.
Het behoud van karaktervolle gebouwen is één belangrijke reden om voor renovatie te kiezen. Een andere is de wens om zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk te bouwen. Bij hergebruik van een bestaand pand bespaar je namelijk op de energie en de grondstoffen die nodig zijn om een compleet nieuwe constructie neer te zetten. En door een gebouw met beleid te ontmantelen,

kun je bepaalde materialen voor een tweede keer toepassen. Hotel ’The Tire Station’ in Amsterdam is door De Geus Bouw volledig volgens het duurzaamheidsprincipe gerenoveerd. Met als basis een pand dat vroeger het eerste drive-through bandenwisselstation van Nederland huisvestte. Dit werd volledig gestript en – met behoud van de oorspronkelijke gevel – opnieuw ingedeeld met gegarandeerd duurzame materialen. Met als resultaat dat het complex na enkele jaren van leegstand is getransformeerd tot een groen hotel met 112 kamers, een eco patisserie, een biologisch restaurant, een warmte koude opslag en zonnepanelen voor de stroomvoorziening.

Meer aandacht. Minder overlast.
Om een gebouw echt goed te renoveren moet je respect hebben. Respect voor de historie van het pand én respect voor de omgeving waarin je werkt. In veel gevallen is de locatie van een renovatieproject namelijk midden in de stad of in een druk dorpscentrum. En dit betekent dat de bouwwerkzaamheden direct van invloed zijn op het dagelijks leven van omwonenden en bezoekers. Als De Geus Bouw hebben we een naam hoog te houden op het gebied van overlastbeperking. Vandaar dat we extra aandacht besteden aan het terugdringen van stof, lawaai en andere ongemakken. Van het nemen van de juiste verkeersmaatregelen tot het aanpassen van onze planning, we doen er alles aan om de situatie prettig, werkbaar en vooral veilig te houden. Want bouwen zonder dat u iets van ons merkt wordt lastig, maar we zorgen er wel voor dat we niet overdreven aanwezig zijn.

Op zoek naar een bouwbedrijf dat uw oude pand een mooie nieuwe toekomst geeft? Bel 0226 – 316 244.

Projecten

Reimersbeek Amsterdam

Mooij Alkmaar

Kalverstraat Amsterdam

Lairessestraat Amsterdam

Asschergebouw Amsterdam

Bollengebouw Broek op Langedijk

Boerderij Oudorp

Rijksmonument Amsterdam

Renovatie tot Centrum Kunst-Erfgoed Alkmaar

Contact