Speciale

projecten

BALANS TUSSEN HART EN HOOFD.

De liefde voor het bouwen zit diep bij De Geus Bouw. We zijn er dan ook heel trots op dat we regelmatig gevraagd worden om aan unieke projecten te werken. Daarbij combineren we ons enthousiasme echter wel altijd met een scherpe vaktechnische blik en een gezonde dosis nuchterheid. Want alleen dan kun je een bijzonder idee ook echt bijzonder goed uitvoeren.

Het vakmanschap voor iedere uitdaging.
In de meer dan 100 jaar dat De Geus Bouw nu actief is, hebben we een groot aantal bijzondere projecten mogen uitvoeren. En de belangrijkste reden dat we hiervoor het vertrouwen krijgen is zonder twijfel ons vakmanschap. Als bedrijf staan wij erom bekend dat we geen concessies doen aan de kwaliteit en altijd kritisch blijven op ons eigen werk. Precies die eigenschappen die nodig zijn om bijvoorbeeld een opvallend architectonisch ontwerp of een uitdagende verbouwing te realiseren. Onze opdrachtgevers weten dat ze met hun speciale vragen bij ons terecht kunnen. En dat wij de kennis, de ervaring én het verantwoordelijkheidsgevoel hebben om hun visie te vertalen naar een hoogstaand eindresultaat. Hierdoor kunnen we inmiddels met trots verwijzen naar een portfolio vol unieke bouwprojecten. Inclusief de nodige referenties van zeer tevreden klanten.

Kwaliteit in dienst van creativiteit.
Werken aan speciale projecten betekent vaak grenzen verleggen. Bijvoorbeeld omdat een ontwerp bijzondere eisen stelt of omdat er gekozen wordt voor ongebruikelijke materialen. Als bouwbedrijf moet je daarom vrij kunnen denken en in staat zijn om innovatieve oplossingen aan te dragen. Terwijl je tegelijkertijd zorgt voor een degelijke constructie die ook op de lange termijn zijn waarde bewijst. Bij De Geus Bouw weten we deze twee kwaliteiten al meerdere decennia te combineren. Mede dankzij een brede kennis van materialen en toepassingen, ook als deze minder gangbaar zijn. Op die manier zorgen we ervoor dat zelfs de meest verrassende ideeën een solide basis hebben. En dat de kwaliteit de creativiteit naar een hoger niveau tilt.

Een gebouw in een gebouw.
Diverse werkkamers, ontmoetings- en vergaderruimten creëren. Zonder dat dit een blijvend effect heeft op de constructie waarin ze geplaatst worden. Dit was het uitgangspunt voor het project dat we realiseerden in de St. Joseph Kerk in Alkmaar. Een neogotisch kerkgebouw dat dateert uit 1909 en de status heeft van Rijksmonument. Gezien de historische betekenis van de kerk was het geen optie om op een meer gebruikelijke manier verdiepingen en kamers toe te voegen. Vandaar dat ervoor werd gekozen om een compleet nieuw gebouw in het bestaande gebouw te plaatsen. Op een 15 x 18 meter groot deel van de kerkvloer plaatsten we een relatief lichte staalconstructie, die de basis vormt voor de twee verdiepingen tellende inbouw. Deze biedt ruimte aan 10 kamers en kantoren en is bovendien ook nog eens voorzien van een eigen klimaatsysteem. Ondanks deze ingrijpende herinrichting in het monumentale gebouw, kunnen alle aanpassingen weer zonder enige schade teruggedraaid worden. Een voor Nederland unieke oplossing waar De Geus Bouw met trots zijn stempel op heeft gedrukt

Oude damwanden voor een nieuwe gevel.
Voor de uitbreiding van ’Kaap Skil’ – het Maritiem & Jutters Museum op Texel – ontwierp het vermaarde architectenbureau Mecanoo een bijzonder gebouw. Gekenmerkt door vier aaneengeschakelde puntdaken en een rondom lopende lamellengevel, gemaakt van hergebruikt hardhout. Hiermee gaat het pand op in het ritme van de omliggende daken én illustreert het de Texelse traditie van het jutten. Dit omdat de eilanders vroeger vaak aangespoeld wrakhout verzamelden voor de bouw van hun schuren en huizen. De ervaring van De Geus Bouw met het hergebruik van materialen was bij dit project duidelijk een voordeel. Want we wisten oude houten damwanden uit het Noord-Hollands Kanaal tot een mooie en degelijke nieuwe gevel te verwerken. Daarnaast realiseerden we in het gebouw drie verdiepingen met onder meer ruimte voor een grote maquette, een film- en vergaderzaal, een nieuwe entree, een museumcafé en een multifunctionele tentoonstellingsruimte. En daarbij werkten we zoveel mogelijk samen met bedrijven op het eiland om de lokale arbeidsparticipatie te bevorderen. 

Op zoek naar een bouwpartner waarbij uw speciale project speciale aandacht krijgt? Bel 0226 – 316 244.

Projecten

Andreaskerk Amsterdam

Poolhouse Bergen

Winkelcentrum Broekerveiling Langedijik

Bioscoopcomplex Cinemeerse Hoofddorp

Maritiem- en Juttersmuseum Texel

Contact