Scholen

BETROKKEN BIJ HET ONDERWIJS.

Zelfs met bijna 70 jaar en ruim 120 scholen ervaring pretenderen we niet dat we alles al weten. Want juist omdat De Geus Bouw zo betrokken is bij het onderwijs, snappen we dat we ons voortdurend moeten blijven ontwikkelen. Daarom zien veel opdrachtgevers ons als de aangewezen partner voor nieuwbouw, renovatie en onderhoud van schoolgebouwen.

Bouwen om te stimuleren.
Een belangrijk deel van je jeugd breng je door op school. Dat maakt het creëren van een prettige en vertrouwde omgeving minstens zo belangrijk als een goed dak en een stevige fundering. Bij leren gaat het immers ook om stimuleren. En daarbij speelt het gebouw waarin je zit een niet te onderschatten rol. In de bijna 70 jaar dat De Geus Bouw nu scholen bouwt en verbouwt, hebben we daar altijd aandacht voor gehad. Want de ervaringen van leerlingen en onderwijzers bepalen uiteindelijk het succes van een project. En nu, meer dan 120 scholen en de nodige goede referenties later, kunnen we gerust stellen dat onze aanpak werkt. Niet alleen voor ons, maar vooral ook voor de kinderen die in ’onze’ gebouwen les krijgen.

Logistiek bij de les.
Vraag aan ons wat belangrijk is bij bouwprojecten in het onderwijs en het eerste wat we roepen is ’flexibiliteit!’. Zeker als het om verbouwingen en renovaties gaat, want een school kan natuurlijk niet zomaar dicht of makkelijk elders worden gehuisvest. Daarnaast krijgen we vaak de opdracht om nieuwbouwplannen te realiseren vóór de start van het volgende schoolseizoen. Met als resultaat dat je soms slechts een zomervakantie de tijd hebt om bijvoorbeeld een op- of uitbouw te maken voor extra lokalen. Daarom zorgen we er bij De Geus Bouw voor dat we ook logistiek bij de les blijven. En weten we precies wanneer we welke werkzaamheden kunnen plannen, zonder het lesgeven te verstoren.

Meer dan 120 scholen en nog steeds leergierig.
Als nuchtere Noord-Hollanders zijn we bij De Geus Bouw niet zo van het achterover leunen. Dus ook al hebben we inmiddels bijna 70 jaar en ruim 120 scholen ervaring in bouwen voor het onderwijs, we zijn nog elke dag hongerig naar meer kennis en nieuwe uitdagingen. Mede daardoor worden we graag betrokken bij bijzondere projecten, zoals het IJburg College in Amsterdam. Een schoolgebouw zonder klassieke lokalen, waarin alle niveaus door elkaar heen werken en dat daarnaast dienst doet als grand café, theater, sporthal én appartementencomplex. Deze bijzondere combinatie van functies heeft ons veel geleerd over een andere benadering van lesgeven en het gebruik van de beschikbare ruimte. En inzichten opgeleverd waarmee we weer beter in kunnen spelen op de ontwikkelingen in de markt. Succes is namelijk niet alleen een kwestie van afspraak is afspraak en keihard werken. Maar ook van openstaan voor veranderingen en verder durven kijken.

Liever één tien dan een rij zesjes.
De Geus Bouw is als familiebedrijf al meerdere generaties actief in het bouwen, verbouwen en renoveren van scholen. We weten dus inmiddels heel goed wat de ideale grootte is van een lokaal, de handigste plek voor een keukenblok, het beste materiaal voor de vloer en de slimste oplossing voor de garderobe. Dit betekent echter niet dat we op de ’automatische piloot’ schoolgebouwen aanpassen of neerzetten. Want waarom zou je tevreden zijn met een rij zesjes als je ook een tien kunt halen? Met andere woorden: wij kiezen liever voor kwaliteit dan voor kwantiteit. En dus voor de best mogelijke uitvoering binnen het budget. Zo heb je als opdrachtgever de zekerheid dat je geld effectief besteed wordt. En dat je ook op de langere termijn betere cijfers haalt op onderhoud.

Beter onderhoud door een beter inzicht.
Van alle gebouwen worden scholen misschien wel het meest intensief gebruikt. Niet alleen omdat het aantal leerlingen vaak groot is, maar ook omdat de energie van kinderen zich nu eenmaal moeilijk laat beteugelen. Goed onderhoud is daarom minstens zo belangrijk als een degelijke constructie. En gezien onze ervaring met projecten in het onderwijs weten we bij De Geus Bouw precies wat daarbij komt kijken. Vaste mensen op vaste plekken, bijvoorbeeld. En een planning die afgestemd wordt op studiedagen en schoolvakanties. Daarnaast denken we altijd na over verbeteringen en het gebruik van duurzamere materialen. Want uiteindelijk wil je als gemeente of schoolbestuur natuurlijk dat er zoveel mogelijk geld naar het lesgeven gaat.

Wie de jeugd heeft, heeft de vakmensen.
De juiste vakmensen vinden is in ons land niet altijd even makkelijk. Maar bij De Geus Bouw doen we er liever iets aan, dan dat we ons er druk over maken. Daarom zijn we al jarenlang een erkend leerbedrijf en besteden we veel tijd en aandacht aan het opleiden van jong talent. Een investering die we graag doen, want behalve continuïteit en kwaliteit levert het ook enorm betrokken en loyale medewerkers op.

Toe aan een bouwbedrijf dat echt hart heeft voor het onderwijs? Bel 0226 – 316 244.

Projecten

IKC De Ark

IKC Hillegom

Daltonschool de Kleine Kapitein

Scholencomplex Hippolytushoef

Nova College Haarlem

Basisschool Biënkorf Amsterdam

Brede school De Kersenboom Diemen

Brede School Roelof Venema Amstelveen

Brede School Archipel Poseidon

Sweelinck College Amsterdam

Contact